Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za novu deonicu Mirijevskog bulevara 800 miliona dinara

    Izgradnja nove deonice Mirijevskog bulevara koja je počela u februaru ove godine, a čiji završetak je najavljen za oktobar nalazi se na polovini zacrtanog roka.
     
    U Direkciji za građevinsko zemljšte i izgradnju Beograda kažu da je trasa bulevara praktično identična sa koritom Mirijevskog potoka, te da je za tu potrebu ispod kolovoza izgrađen betonski sanduk koji će zameniti korito potoka i obezbediti nesmetani tok površinskih voda.
     
    Paralelno sa podzemnim tokom Mirijevskog potoka izgrađeno je oko 2 kilometra vodovodne i kanalizacione mreže, čije zatrpavanje je u toku. Za saobraćaj je otvorena i raskrsnica Mirjevskog bulevara sa Šejkinom ulicom.
     
    Kako ističu u Direkciji ova deonica dobiće i potpuno nove gasovodne instalacije. Izgradnja kolektora Mirijevskog potoka takođe će zaštititi ovaj potok od daljeg zagađenja i drugih ispusta.
     
    – Na gradilištu se izvodi završna faza izgradnje kolektora za Mirijevski potok. Sada sledi faza u kojoj će se raditi na zatrpavanju izgrađenih instalacija i postavljanju podloge za budući kolovoz – naglašeno je u Direkciji.
     
    Tokom izgradnje podzemnih vodova postavljena je mreža elektrovodova za ulično osvetljenje kao i kablovi za saobraćajnu signalizaciju.
     
    Nova trasa će imati tri semaforizovane raskrsnice i jedan regulisan pešački prelaz. Pored nove regulacije saobraćaja i pristupa novoj saobraćajnici za automobile, deonica će imati i pešačke staze širine tri metra sa obe strane.
     
    Radovi na produžetku Mirijevskog bulevara procenjeni su na više od 800 miliona dinara. Finansiranje radova omogućili su Grad i Republika i to obezbeđivanjem po deset odsto sredstava, dok su za preostalih 80 podigli kredit kod domaćih banaka, koji će zajednički i otplatiti. Izvođač radova je firma „Energoprojekt Niskogradnja“.
     
    Brža veza sa Gradom


    Izgradnja Mirijevskog bulevara podrazumeva spajanje postojećeg dela Mirijevskog bulevara sa Ulicom vitezova Karađorđeve zvezde. Ovim spajanjem sugrađanima opština Zvezdara i Palilula omogućiće se brža veza sa centrom grada. Biće izgrađen i jedan kilometar nove saobraćajnice širine 20 metara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE