Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljudski nemar: Rodbina oplakivala pogrešne pokojnike

    U novosadskom Kliničkom centru  desila se nezapamćena greška kada je zbog krajnjeg ljudskog nemara došlo do zamene identiteta dvojice preminulih, što zamalo nije uslovilo još veći skandal da rodbina oplakuje pokojnika s kojim nije u srodstvu.

    Nezapamćena greška otkrivena je kada je rodbina jednog od pokojnika u kapeli na novosadskom Novom groblju, poželela da svog rođaka vidi poslednji put.

    Rodbina preminulog bila je zblanuta kada je u mrtvačkom sanduku umesto svog rođaka videla lice potpuno im nepoznatog čoveka.

    Kasnije se utvrdilo da je njihov rođak „otišao“ na groblje u Čenej, dvadesetak kilometara od Novog Sada, dok je iz obrnutog smera na Novo groblje stigao „pogrešan“ pokojnik.

    Dilemu ko je zapravo u kovčegu na novosadskom groblju razrešio je lekar koji je lečio pokojnika i koji je konačno potvrdio da to nije „pravi“ i da je došlo do zamene preminulih ljudi.

    Posle saznanja o zameni pokojnika hitno je obaveštena policija u Čeneju, koja je na zaprepašćenje pogrebne povorke zaustavila sahranu na tamošnjem groblju i objasnila da sahranjuju pogrešnog pokojnika, prenosi novosadski „Dnevnik“ .

    Tela pokojnika su konačno zamenjena, a „pravi“ pokojnici su se posle puno peripetija konačno našli u svom pravom, konačnom počivalištu.

    Direktor Kliničkog centra Dragan Drašković rekao je da se ovakav skandal nije desio u istoriji te renomirane zdravstvene ustanove, kao i da su dva zaposlena suspendovana, te da se protiv njih vodi disciplinski postupak.

    Oba pokojnika umrla su pre nekoliko dana i to u razmaku od samo šest časova, a potom su njihova tela prenesena na Institut za sudsku medicinu, gde je nad njima izvršena obdukcija.

    Prilikom stavljanja u kovčege, posle obavljene obdukcije zaposleni koji su zaduženi za taj deo posla zamenili su njihova tela, što je dovelo i do zamene njihovih imena.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE