Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zrenjanin pruža povoljne uslove za posao

    Među osam gradova Srbije koji su dobili certifikat grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, koji dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) našao se i Zrenjanin.

    Poslednjih godina u Zrenjaninu su izgrađene tri industrijske zone u kojima je predviđeno da se napravi tridesetak pogona u kojima bi posao trebalo da dobije dve i po hiljade Zrenjaninaca.

    Samo tokom prošle i prvih pet meseci ove godine, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu, posao je dobilo četiri hiljade radnika, a u znatnoj meri je ubrzan rad lokalne administracije.

    Zrenjaninci su uglavnom zadovoljni radom lokalne samouprave, ali to ne znači da je sistem nemoguće unaprediti ka još boljem i efikasnijem radu.

    Čelni ljudi u opštini Zrenjanin smatraju da su ispunjeni svi uslovi za navedeni certifikat koji se uručuje opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem, a prema rečima gradonačelnika Milete Mihajlova, jasno je definisana poreska politika, razvojno partnerstvo javnog i privatnog sektora, kao i drugi boniteti za ulagače.

    U opštini veruju da će svrstavanjem Zrenjanina u red lokalnih samouprava sa povoljnim okruženjem, u razvijenim zemljama imati obavezu da nastave sa dosadašnjim radom i njegovim unapređenjem, s ciljem da se poboljša standard građana.
    Na posao u toj opštini čeka 12.000 Zrenjaninaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE