Oporavljaju se deca zaražena salmonelom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oporavljaju se deca zaražena salmonelom

  Devetoro dece koja su zadržana na bolničkom lečenju u Prijepolju zbog sumnje da su zaražena salmonelom oseća se bolje i njihovo stanje je stabilno, rekli su lekari.

  – Sedam od tretiranih osam uzoraka uzetih kod dece koja se leče u prijepoljskoj bolnici pokazalo je prisustvo salmonele enteritidis, bakterije koja se prenosi hranom i kontaktom – rekla je za agenciju Beta doktorka Biljana Mijović, direktorka Zavoda za zaštitu zdravlja iz Užica.

  Prema njenim rečima, to je preliminaran nalaz, ali je verovatno da će on biti potvrđen.

  Mijovićeva je rekla da se sumnja da je uzrok trovanja sladoled iz jedne lokalne poslastičarnice.

  – Zdravstveno stanje svih devet naših pacijenata koji su na bolničkom lečenju je stabilno. Od sredine prošle nedelje, kada su počeli da se javljaju pacijenti sa simptomima mučnine, visoke temperature, proliva i povraćanja, imali smo ukupno 19 dece. Trenutno je njih 10 na kućnom lečenju, a devet je na odeljenju – rekla je za agenciju doktorka Binasa Taso, načelnica Dečjeg odeljenja bolnice u Prijepolju.

  Rešenjem inspekcije, do završetka analiza privremeno je zatvorena poslastičarnica “Minjon” u Prijepolju, gde je većina obolelih prošle sedmice kupovala sladoled, rečeno je u Republičkoj sanitarnoj inspekciji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE