Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Bujanovcu smeće već četiri nedelje na ulicama

    U Bujanovcu se već četiri nedelje smeće ne uklanja sa ulica zbog toga što meštani jedne mesne zajednice blokiraju obližnju deponiju tvrdeći da ugrožava njihove njive. Smeće se gomila pored kontejnera i počinje da truli na visokim temperaturama.
     
    Iz Ministarstva za zaštitu životne sredine danas je rečeno da problem blokade deponije kod Bujanovca mora da reši lokalna vlast, jer je to u njenoj nadležnosti i da se ministarstvo u to neće mešati.
     
    Predsednik mesne zajednice Rakovac Ljubiša Stošić rekao je da niko od meštana Rakovca neće odustati od blokade dok se ne sanira deponija koja je u ataru sela i u neposrednoj blizini dva izvora vode.
     
    „Bujanovac je pun smeća i situacija je kritična, ali mi ne možemo da odustanemo od blokade jer je opština još pre nekoliko godina izradila plan za sanaciju i zatvaranje deponije koji nikako da počne da primenjuje. U međuvremenu je smeće sa deponije počelo da se preliva i na okolne njive“, kazao je Stošić.
     
    U međuvremenu, opština Bujanovac i meštani mesne zajednice Rakovac, koji blokiraju deponiju, podneli su međusobno tužbe.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE