Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sufinansiranje projekata zaštite životne sredine

    Fond za zaštitu životne sredine Srbije dodelio je danas 188 miliona dinara za sufinansiranje projekata zaštite životne sredine u Vojvodini u 2011. godini.

     
    Fond je sredstva nabavio od naplate taksi zagađivačima u Vojvodini i usmerio ih za projekte 178 nevladinih organizacija i institucija koji će biti sprovedeni ove godine.
     
    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da su nevladine organizacije obučene i spremne da budu partneri s Fondom i da realizuju projekte koji su od velikog značaja za lokalne sredine.
     
    Pajtić je rekao da će projekti biti realizovani u 44 grada i opštine u Vojvodini i najavio da će isti projekat biti podržan i naredne godine.
     
    Direktorka Fonda Željka Jurakić ocenila je da je prošlogodišnja saradnja sa Vladom Vojvodine bila odlična, da je konkurs dobro sproveden i da je namera Fonda da sve naknade od zagađivača iz Vojvodine usmeri na to područje.
     
    Ona je pozvala sve privrednike da se uključe u tzv. zeleni biznis i da ulažu novac u „zelene“ projekte jer mogu računati na finansijsku podršku Fonda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE