Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brus Li ipak bez muzeja

    Brus Li i dalje ostaje bez muzeja u Hong Kongu gde su ponovo stopirani napori da se bivši dom poznatog glumca i majstora kung fua pretvori u spomen kuću.
     
    Dvospratna kuća, u kojoj je Li proveo poslednje godine života i koja danas služi kao jeftini hotel, u vlasništvu je biznismena Jua Pang-lina koji je prvo pristao, a zatim odustao da se ona pretvori u muzej.

    „Uprkos našim naporima, nismo uspeli da postignemo dogovor sa vlasnikom kuće oko njene restauracije“, navodi se u saopštenju.

    Lijeva kćerka Šanon, koja prikuplja sredstva za izgradnju muzeja u Sijetlu, gde je njen otac studirao i podučavao borilačke veštine, nije želela da komentariše ovu vest.

    Vlasti u Hong Kongu su saopštile da će publika moći da vidi Lijeve predmete prikupljene za planirani muzej na izložbi koja će biti otvorena 2012. u jednom od gradskih muzeja.

    O životu i veštini čoveka-legende koji je svetu otkrio kinesku borilačku veštinu kung-fu snimljen je veliki broj filmova među kojima su „U zmajevom gnezdu“, „Veliki gazda“, „Pesnica velikog zmaja“, „Na zmajevom putu“.

    Umro je 1973. u 33. godini. Okolnosti pod kojima je umro do danas tačno nisu utvrđene, a jedna od verzija je reakcija na lek za smirivanje bolova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE