Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: Beograd je spreman da kupi Luku

    Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je večeras da je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd po ceni po kojoj je privatizovano, što je, kako je naveo, oko 40 miliona evra.


    Đilas je na televiziji B92 rekao da će poslati i zvaničnu ponudu vlasniku Luke Milanu Beku koji je javno ponudio državi da otkupi to preduzeće tvrdeći da su mu ugrožena vlasnička prava.
     
    Luka Beograd je u sporu s Gradom Beogradu o pravu korišćenja zemljišta, a nedavno je Viši sud doneo privremenu meru kojom je Luci zabranio da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.
     
    Đilas, zamenik predsednik Demokratske stranke, nije želeo da komentariše tvrdnje Milana Beka o tome da država „reketira“ sve građane.
     
    Đilas je rekao i da njegova kritika vlasnika kompanija za koje je rekao da zarađuju milione, a radnike plaćaju 150 evra nije deo izborne kampanje, niti najava nečijeg hapšenja. Funkcioner DS-a je ponovio da se ne bori protiv tajkuna i da, kako kaže, ne zna ni šta znači ta reč, ali da ukazuje na probleme u društvu u Srbiji koju, prema njegovom mišljenju, mogu da vode napred samo uspešni preduzetnici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE