Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Svilajncu se gradi Prirodnjački centar jedinstven na Balkanu

    Godinu dana posle donošenja odluke u opštinskoj skupštini, da se u Svilajncu podigne Prirodnjački centar, počeli su pripremni radovi na izgradnji ovog objekta.

    – Vrednost objekta koji se gradi na površini od tri hektara je oko 5,5 miliona evra. Biće završen do kraja 2012. godine, posle čega očekujemo do 200.000 posetilaca godišnje – kaže Predrag Milanović, zamenik predsednika opštine. – Posao je na tenderu dobio konzorcijum lokalnih građevinaca, a u narednih deset meseci biće uposleno stotinak radnika. Kada bude završen zaposliće 30 radnika.

    Planirano je da Prirodnjački centar, prvi ove vrste u Srbiji i na Balkanu, lociran na levoj obali Resave, između Hale sportova i OŠ „J. J. Zmaj“ i kraj puta Markovac (autoput)-Despotovac, ima centar za naučna istraživanja i radionicu mladih istraživača, zatim bioskop sa trodimenzionalnom tehnologijom za prikazivanje naučnih i dokumentarnih filmova.

    Podršku izgradnji ovog Prirodnjačkog centra dalo je Ministarstvo nauke i tehnologije, kao i ministar Božidar Đelić koji će, kako se očekuje, 29. juna i zvanično postaviti kamen temeljac ovog objekta.
     
    STALNA POSTAVKA
    U stalnoj postavici biće 35 eksponata razvoja biosfere na zemlji, vodenog sveta praistorije, originalne fosile motosaurusa,najstarije vrste dinosaurusa starog 245 miliona godina, a na otvorenom prostoru i replike dinosaurusa u prirodnoj veličini i makete vulkana.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE