Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izrael odobrio izgradnju novih kuća i škola u Gazi

    Izrael je odobrio izgradnju novih kuća i škola u pojasu Gaze u vrednosti od 100 miliona dolara, saopštili su izraelski zvaničnici, što je potvrdila i pozdravila agencija UN za pomoć (UNWRA).

    Izraelski vojni portparol Gaj Inbar rekao je da je Izrael agenciji odobrio da dopremi građevinski materijal za 18 novih škola i 1.200 novih kuća na teritoriji kojom vlada Hamas, prenele su svetske agencije.

    Portparol UNWRA-e Adnan Abu Hasna rekao je da se čeka primena tog odobrenja, a Inbar je istakao da odobrenje odmah stupa na snagu i da izgradnja može početi čim agencija bude spremna.

    Cilj projekta je da se obezbede stanovi za hiljade Palestinaca koji su ostali bez krova nad glavom u izraelskim vojnim operacijama na jugu pojasa Gaze u periodu od 2003. do 2004. godine.

    Izraelska blokada nad Gazom, uvedena sredinom 2007, kada je Hamas preuzeo kontrolu nad tom teritorijom, onemogućila je agenciji da završi projekat.  Nedavno su beskućnici u Gazi pojačali demonstracije, zahtevajući da UN izvrše pritisak na Izrael da dopusti dovoz građevinskog materijala.

    Hasna je izrazio nadu da će se najnovijem potezom okončati „neprihvatljive patnje hiljada palestinskih porodica na jugu Gaze“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE