Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najviše čitaju žitelji Kembridža

    Uz bezbrojne liste bestselera, najveća virtuelna knjižara na svetu „Amazon“ objavila je listu 20 gradova u SAD u kojima se najviše čita.
     
    Prvo mesto je zauzeo Kembridž u Masačusetsu, poznat po univerzitetima Harvard i MIT (Massachusetts institute of technology).
     
    Lista je sačinjena na osnovu podataka o prodaji svih vrsta knjiga, časopisa i novina u štampanoj i elektornskoj formi u periodu od 1. januara do 21. juna ove godine i to je podeljeno na broj stanovnika, pri čemu su odabrani gradovi čiji broj prelazi 100.000.
     
    Na drugom mestu je Aleksandrija u Virdžiniji, koja je skoro „predgrađe“ Vašingtona, a sledi Berkli u Kaliforniji, grad u kome je istoimeni univerzitet, i stanovnici su mu natprosečno obrazovani.
     
    Četvrto mesto je „osvojio“ En Arbor u Mičigenu, još jedan grad u kome je proslavljeni univerzitet, peti je Bolder u Koloradu, stecište obrazovane populacije SAD, dok je na šestom Majami čije stanovništvo mahom čine penzioneri i studenti.
     
    Centar mormonske zajednice, ali i jak obrazovni centar Solt Lejk Siti na sedmom je mestu, a Gejnsvil na Floridi na osmom. Deveto, odnosno deseto mesto, su zauzeli Sietl na krajnjem severozapadu SAD i Arlington, još jedan od gradova „satelita“ Vašingtona.
     
    Noksvil u Tenesiju zauzeo je 11. mesto, Orlando na Floridi je na 12, dok je industrijski centar Pitsburg na 13. mestu.
     
    Grad Vašington je na 14. mestu, što pokazuje da to i nije neki centar čitača.
     
    Dno tabele, od 15. do 20. mesta, zauzimaju: Belvi u državi Vašington, Kolumbija u Južnoj Karolini, Sent Luis, Sinsinati, Portland (Oregon) i Atlanta.
     
    Analiza dobijenih podataka pokazala je da stanovnici Kembridža ne samo da najviše čitaju, već najviše žele da nauče, jer su na vrhu liste kupaca stručnih knjiga i onih koje nisu fikcija.
     
    Reputacija koju uživa Bolder u Koloradu kao jedna od najzdravijih sredina potvrdio je i izbor knjiga koje najradije kupuju njegovi žitelji, a to su one o ishrani, kuvanju i vinima.
     
    Stanovnici Aleksandrije su veoma brižni roditelji koji puno čitaju deci pre spavanja, jer su na vrhu liste kupaca knjiga namenjenih najmlađima.
     
    Izgleda da su lepo vreme i mogućnost da se s knjigom ili novinama ode na plažu snažan podsticaj čitanju, jer Florida je država koja ima najviše gradova (tri) koji su se našli na ovoj listi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE