Stanković: Uvoz lekova i kredit za "Galeniku"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stanković: Uvoz lekova i kredit za “Galeniku”

  Država će uvozom lekova pokušati da nadomesti njihov nedostatak na domaćem tržištu, a za rešavanje problema u “Galenici” pokušaćemo da obezbedimo kredit, najavio je ministar zdravlja Zoran Stanković i pozvao građane da ne stvaraju zalihe lekova. 

  “Ako bi ‘Galenika’ prestala da radi tržiste lekova bilo bi ugroženo, ali još uvek nema mesta za paniku i građani ne treba da stvaraju rezerve lekova, pošto ćemo uvozom rešiti problem i pokušati da obezbedimo kredit za ‘Galeniku'”, izjavio je Stanković. 

  Fabrika lekova “Galenika” se nalazi u finasijskim problemima zbog čega je moguće da obustavi deo proizvodnje. 
   
  “Obaveza države je da pomogne ‘Galenici’ i već sutra ćemo organizovati sastanak sa rukvodstvom te fabrike i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem, sa predlogom da se uzme kredit za pokretanje proizvodnje lekova čiji bi garant bila država”, rekao je Stanković. 

  Stanković nije želeo da razgovara o tome ko je kriv za propadanje “Galenike” jer, kako je kazao, nije temeljno upućen u problem te kompanije, ističući da je na nadležnim organima da sprovedu istragu o uzrocima problema u poslovanju. 

  “Neko je odgovoran za nedostatak para, a ko, o tome će policija, pravosuđe i tužilaštvo dati svoj sud”, zaključio je Stanković. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE