Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privredna komora Srbije sutra bira predsednika

    Privredna komora Srbije sutra će izabrati novog predsednika, a članovi Skupštine glasaće za jednog od tri kandidata – sadašnjeg predsednika Miloša Bugarina, bivšeg ministra trgovine Slobodana Milosavljevića i savetnika u PKS Čedomira Vukića.

    Upućeni u zbivanja u PKS ističu da ubedljivo najveće šanse ima Bugarin, a mada je više puta javno izjavljivao da ga ne interesuje mesto predsednika komore, Milosavljević ipak nije odustao od trke. On je i na precizno pitanje Pressa izbegao da konkretno odgovori zašto je govorio da ne želi funkciju, a sada ulazi u izborno nadmetanje.

    – Čuo sam da su me predložile dve regionalne komore, iako mi niko nije zvanično tražio da prihvatim kandidaturu. Tek kada se to desi izjasniću se da li je želim. U svakom slučaju, privrednici su ti koji odlučuju i jedino što mogu jeste da im iznesem svoje planove, da im objasnim šta mogu da im ponudim i, ako im to bude odgovaralo, oni će glasati za mene – rekao je Milosavljević.
     
    Sadašnji predsednik Miloš Bugarin ističe da je spreman za izbore.
     
    – Ne očekujem nikakve probleme i ne opterećujem se izborom. Imam program koji ću izneti privrednicima, a oni treba po sopstvenom izboru da se odluče za onoga za koga misle da će najbolje obavljati posao. Ko god da pobedi to će biti potpuno legalno i legitimno – kaže Bugarin.
     
    On je naveo da će mu, ukoliko bude ponovo izabran, osnovni strateški ciljevi biti zastupanje i zaštita interesa članova PKS, unapređenje klime za poslovanje, reforma propisa, ublažavanje posledica svetske ekonomske krize, razvijanje novih i inovativnih usluga i servisa, usvajanje novog zakona o komorama i rad na dobijanju većeg broj javnih ovlašćenja.
     
    I Čedomir Vukić je optimista i kaže da očekuje da bude izabran.
     
    – Kao doktor ekonomskih nauka, sa velikim iskustvom i desetak godina u komorskom sistemu, očekujem da budem izabran – navodi Vukić, i dodaje da će mu jedan od glavnih ciljeva biti predlaganje rešenja za privlačenje stranih investitora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE