Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Simpozijum o zdravstveno bezbednoj hrani od 19. do 25. juna

    Tradicionalni Međunarodni simpozijum o proizvodnji zdravstveno bezbedne hrane koji je okupio oko 250 učesnika, počeo je juče u Trebinju i trajaće do 25. juna.

    Međunarodni simpozijum o proizvodnji zdravstveno bezbedne hrane, 23. po redu, organizovao je Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada.

    Član Organizacionog odbora profesor Dragan Glamočić kazao je da su agroekonomija i ruralni razvoj dve oblasti koje zanimaju mnoge poljoprivrednike i upravo te teme biće predmet većeg broja radova.

    Stručnjacu će razgovarati o biljnoj proizvodnji i fitomedicini, stočarstvu i ulozi veterinarske medicine, uređenju, korišćenju i zaštiti voda, poljoprivrednoj tehnici i organskoj proizvodnji, naveo je Glamočić.

    U radu simpozijuma učestvovaće eksperti iz oblasti proizvodnje i kontrole zdravstveno bezbedne hrane iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Grčke, Norveške, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

    Stručni saradnik u Privrednoj komori Srbije Branislav Gulan kazao je Tanjugu da će u svom izlaganju u utorak, 21. juna, govoriti o izvoznim rezultatima srpske poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i o potencijalima ne samo agrara, već i turizma Srbije.

    Gulan u svom radu ukazuje da turizam u Srbiji, kao ni agrar, i pored obilja mogućnosti nije strateška privredna grana, napominjući da bi kada bi se stvorili isti uslovi života na selu kao i u gradu, mladi ostajali u njemu da žive i rade, ne samo u poljoprivredi, već i u turizmu.

    Prema njegovim rečima, ove dve privredne grane moraju postati strateške u Srbiji, pa će tek onda dati pun doprinos i razvoju zemlje.

    Proizvodnja zdrave hrane i razvoj banjskog i seoskog turizma dugoročno predstavljaju šansu Srbije na svetskom tržištu, istakao je Gulan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE