Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavnici EBRD u Beogradu 20. i 21. juna

    Predstavnici londonske centrale Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) boraviće u Beogradu 20. i 21. juna, radi učešća u razgovorima na temu „Ekonomska klima u Srbiji – prepreke i izazovi“, saopštio je Srpski poslovni klub Privrednik, u čijem klubu će savetovanje biti održano.

    Pored članova kluba Privrednik, savetovanju će prisustvovati 60 predstavnika centrale EBRD, predvođenih glavnim ekonomistom te banke Erikom Berglofom, bankari iz Beogradske kancelarije te panevropske finansijske institucije, kao i vodeći srpski menadžeri.

    U prvom delu savetovanja učesnici će razgovarati o stanju i poslovnom ambijentu u Srbiji, a dijalog će nastaviti po sektorima – proizvodnji, finansijama, energetici, građevinarstvu i infrastrukturi, regionalnom povezivanju i trgovina.

    Učesnici će voditi dijalog o unapređenju privredne klime u Srbiji i regionu, razmotriće načine za dobijanje pouzdanih osnova za anticipaciju budućih sektora i razvojnih projekata u čije finansiranje bi se mogla uključiti i EBRD, navedeno je u saopštenju.

    EBRD je od ustanovljenja 1991. bila najveći finansijski investor u regionu koji se prostire od centralne Evrope i Zapadnog Balkana do centralne Azije.

    Jedan od ciljeva ove banke je da pomogne zemljama u regionu da postanu otvorene, tržišne privrede

    Vlasnici EBRD su 61 država, Evropska Unija i Evropska Investiciona Banka (EIB).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE