Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Aksa“: Regionalna centrala u Beogradu

    Svetski lider u oblasti osiguranja, “Aksa” (Axa) odabrao je Beograd za centralu njihovog poslovanja u regionu, najavili su  predstavnici menadžmenta te kompanije.

    “Aksa”, koja posluje u više od 60 zemalja sveta i prošle godine je ostvarila ukupan prihod od oko 90 milijardi evra, odabrala je Srbiju zato što ima nerazvijeno tržište osiguranja, ali se očekuje visoka stopa rasta privrede”, rekao je novinarima direktor razvoja novih tržišta “Akse” za region Mediterana i Latinske Amerike Frederik Fležu.

    Kompanija planira da u narednih četiri-pet godina bude među prvih pet osiguravajućih društava u Srbiji i uvede potpuno nove vrsta usluga u osiguranju na domaćem tržištu.

    Radi ilustracije razvijenosti domaćeg tržišta, Fležu je naveo da učešće prosečne premije osiguranja u bruto domaćem proizodu (BDP) Srbije iznosi oko 1,9 odsto, dok u razvijenim zemljama dostiže devet procenata BDP.

    Posle preuzimanja “Kredi Agrikol lajf” osiguranja u Beogradu, u septembru 2010, “Axa” je dobila i licencu Narodne banke Srbije (NBS) za poslove u oblasti životnog osiguranja, a za nekoliko nedelja očekuje i licencu za neživotno osiguranje, rekao je Fležu.

    Frežu je napomenuo da će poslovanje u Srbiji biti bazirano, mahom, preko mreže agenata, koja “Aksa” već obučava, kao i preko brokera i banaka.

    Ta relativno mlada kompanija, koja posluje na svetskom tržištu 25 godina, po mnogim pokazateljima je na prvom mestu u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, a u drugim državama je među prvih pet, naveo je Fležu.

    Svetski lider u oblasti osiguranja planira uskoro da otvori novu agenciju u centru Beograda, najavio je direktor “Aksa životno osiguranje “Srbija Antonio Marćiteli i napomenuo da je “Aksa” do sada investirala na srpsko tržište oko 20 miliona evra.

    Tokom prošlih godina “Aksa” se povukla iz Kanade i Australije da bi više pažnje posvetila brzorastućim tržištima u Srbiji i Azerbejdžanu, preneli su menadžeti te kompanije.

    Kompanija “Aksa” rukovodi sa oko 1.000 milijardu evra kapitala, od čega je njihov udeo oko 400 milijardi evra, dok je ostatak novac njihovih klijenata kojima “Aksa” upravlja ulažući novac u fondove, akcije i druge hartije od vrednosti za račun svojih klijenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE