Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Knjiga mormona“ osvaja i top liste

    Brodvejski mjuzikl “Knjiga mormona” osvojio je 12. juna devet pozorišnih nagrada „Toni“, što je doprinelo da se album sa muzikom iz predstave nađe na 3. mestu ovonedeljne liste magazina “Billboard”.

     
    Time je ova predstava postala jedini komad sa Brodveja koji se u proteklih pola veka našao na listi deset najprodavanijih albuma u SAD. Pre njega, ovom listom je daleke 1969. godine vladao album sa muzikom iz kultnog mjuzikla “Kosa”, koji je bio najprodavaniji čak trinaest sedmica. 

    Prodavaniji od “Knjige mormona” prošle sedmice bili su samo albumi “21” pevačice Adele, koji je ponovo na prvom mestu, i album “Born This Way” koji je nedavno objavila Lady Gaga. 

    Inače, muzika iz ovog urnebesnog mjuzikla zabeležila je još jedan uspeh. Sa preko šezdeset hiljada prodatih primeraka, ovo je najprodavaniji album neke pozorišne ekipe. Do sada je rekord držao saundtrek iz predstave “Fantom iz opere”, koji je tokom sedmice uoči Božića 1992. godine prodat u pedeset četiri hiljade primeraka. 

    Autori “Knjige mormona” su Trey Parker i Matt Stone, tvorci kultne serije “South Park”, koji su na scenariju sarađivali sa Robertom Lopezom. Mjuzikl je premijerno izveden 24. mart

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE