Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Pazar: Lopovi presekli kiseonik usred operacija

    Ono što se u ponedeljak uveče dogodilo u krugu Zdravstvenog centra u Novom Pazaru još se nije desilo nigde u Srbiji. Zbog krađe 20 metara bakarnih cevi, kroz koje je prolazio tečni kiseonik, u jednom trenutku bio je ugrožen rad cele ustanove, kao i životi brojnih pacijenata.

    Policija traga za počiniocima ovog krivičnog dela, u Zdravstvenom centru su ogorčeni, a pacijenti i građani Novog Pazara se pitaju: da li je moguće da postoje ljudi koji su spremni da za korist od samo 500 dinara ugroze živote stotine bolesnika?

    – Kao čovek i lekar sam ogorčen i zabrinut zbog ovakvih pojava. U salama smo imali nekoliko operacija, na odeljenjima puno bolesnika kojima je bio potreban kiseonik, srećom, osoblje se brzo snašlo i uspeli smo da obezbedimo kiseonik potreban u tom trenutku. Stanje se popravlja, nadamo se da će „kvar“ biti efikasno otklonjen i da će se ceo sistem brzo vratiti u normalu – kaže primarijus dr Avdo Ćeranić, direktor Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.

    Kako nam je objasnio Dragan Komatina, načelnik tehničke službe u Zdravstvenom centru, u glavnoj stanici bilo je oko 4.000 litara tečnog kiseonika, koji je zbog prekidanja jednog od glavnih vodova brzo iscureo.

    – Odjednom su gotovo sva odeljenja, pa i operacione sale, ostala bez kiseonika, nismo odmah znali o čemu se radi, doneli smo kiseonik iz rezervnih boca, a tek kasnije utvrdili da je presečen jedan od glavnih vodova. Lopov, ili više njih, ušao je kroz prozor na Grudnom odeljenju, cev su najverovatnije presekli metalnim makazama. U tom trenutku imali smo portire na glavnom ulazu i na obližnjem hirurškom odeljenju – kaže Komatina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE