Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posledice nesanice kod beba

    Posledice lošeg sna kod beba su mnogobrojne. Deca koja kao bebe nisu imala dobar san, kasnije postaju mnogo agresivnija i trostruko više su sklona lošem ponašanju.
     
    Mališani koji noću slabije spavaju, lakše se zamaraju i nemaju dobru koncentraciju. Danju moraju u više navrata pomalo da odspavaju. Nesanica, zapravo, izaziva loše raspoloženje i kod dece i kod roditelja, a mališani koji pate od nesanice više se sukobljavaju sa majkom.

    Odvikavanje od ove loše navike moguće je, tvrde stručnjaci. Ukoliko beba plače treba je pustiti, i posle dve do tri noći spontano će prestati. Ovakvo ponašanje, svakako, nije jednostavno jer se roditeljima čini da beba plače satima. Naravno da je to subjektivan osećaj, jer posle pola sata plač prestaje da se čuje jer se beba umirila.

    Pojedini stručnjaci misle da se problem noćnog buđenja javlja između šestog i osamnaestog meseca, kao posledica straha od odvajanja. Rešenje može biti i da jedan od roditelja sedne pored kreveta i u mraku izgovara umirujuće reči. Ono možda neće razumeti šta joj se govori, ali će zasigurno prepoznati tihi smirujući glas koji će je odvesti u carstvo snova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE