Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Patriku Šumaheru nagrada Beogradske nedelje dizajna

    Uručenjem nagrade Patrik Šumaheru za najboljeg predavača na Beogradskoj nedelji dizajna i svečanim prijemom u rezidenciji britanskog ambasadora sinoć je završena ta prestižna manifestacija.
     
    Šumaher je izabran glasovima publike trodnevne međunarodne konferencije pod nazivom „Budućnost na kvadrat“ koja je, u okviru nedeljne dizajna, održana od 26. do 28. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

    U okviru manifestacije, predstavnici kreativne industrije sa posetiocima diskutovali su o budućnosti Srbije, regiona i jugoistočne Evrope u toj oblasti.

    Šumaheru je nagradu uručio osnivač i selektor Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac.

    Šumaher je partner u kompaniji „Zaha Hadid“ i osnivač “AA Dizajn Risrč Laba“ (AA Design Research Lab). Studirao je filozofiju i arhitekturu u Bonu, Londonu i Štutgartu gde je i diplomirao arhitekturu 1990. godine. Predavao je na brojnim arhitektonskim školama u Britaniji, Evropi i SAD.

    Tokom nedelje dizajna publici su se između ostalih predstavili španski dizajner Havijer Mariskal, nemački dizajner nameštaja Sstefan Diz, norveški arhitektonski studio „Snoheta“.

    Osim predavanja, posetioci su mogli da pogledaju filmove, učestvuju u radionicama i vide nastupe bendova iz brojnih evropskih zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE