Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova strategija SZO u borbi protiv side

    U svetu sa virusom HIV živi 33,3 miliona osoba, a nova strategija SZO trebalo bi da spasi dva miliona života do 2015. godine.
     
    Nova strategija borbe protiv virusa HIV-a koju su usvojile 193 države članice Svetske zdravstvene organizacije trebalo bi da omogući da se do 2015. godine spasi dva miliona ljudskih života, prenela je agencija AFP.

    Ta strategija je, kako je objavila SZO, izrađena kako bi se pre svega omogućio pristup prevenciji i terapiji protiv side za sve do 2015. godine i obezbedilo postizanje više „Milenijumskih razvojnih ciljeva“, kao što je smanjenje smrtnosti među decom.

    Da bi se to postiglo, SZO je definisala četri cilja koja treba ostvariti do 2015. godine. U odnosu na podatke iz 2004, trebalo bi ostvariti smanjenje za 50 odsto procenta mladih starosti između 15 i 24 godine zaraženih virusom HIV, smanjenje za 90 odsto broja novih slučajeva zaraze među decom, smanjenje za 25 odsto broja smrtnih slučajeva izazvanih virusom HIV. Takođe, SZO se nada da će nova strategija doneti i smanjenje za 50 odsto broja smrtnih slučajeva vezanih za tuberkulozu u odnosu na podatke iz 2004. godine.

    U svetu sa virusom HIV živi 33,3 miliona osoba, među kojima 22,5 miliona u subhasarskoj Africi, objavila je agencija za borbu protiv side UNAIDS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE