Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraljevo: Od danas novac umesto građevinskog materijala

    Vlasnici kuća, oštećenih 3. novembra u zemljotresu u Kraljevu, od danas će za sanaciju objekata, umesto građevinskog materijala, dobijati protivvrednost u novcu. Isplata će prvo početi za meštane sela Sirča, u kome je bio epicenter najvećeg broja potresa.

    Spisak građana koji danaas mogu da podignu novac objavljen je na zgradama mesne zajednice, gradske uprave i novoformiranog Odeljenja za sanaciju posledica zemljotresa u Skopljanskoj ulici br. 6. Isplata će biti obavljana u zgradi Gradske uprave od 12 do 14 časova, a vlasnik kuće treba da ponese zapisnik o proceni štete i ličnu kartu.

    Meštani drugih mesnih zajednica biće naknadno obaveštavani o isplati.

    Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović rekao je da je novčani iznos koji nekome pripada obračunat na osnovu prosečne cene građevinskog materijala na stovarištima u Kraljevu.

    Na ovaj potez gradske vlasti su se odlučile uz konsultacije sa Vladom Srbije, a razlog je usporena distribucija građevinskog materijala.

    „Građani više ne moraju da čekaju građevinski materijal na našem stovarištu, već mogu sami da ga kupe na bilo kom stovarištu“, rekao je Simović Tanjugu.

    Gradonačelnik Kraljeva je naglasio da će biti dovoljno novca za sve, jer Vlada Srbije i dalje stoji iza sanacije stambenih objekata u Kraljevu.

    „Ovim ništa ne gube ni grad ni država. Svejedno je da li ćemo građevinski materijal kupovati mi ili građani, ovako će to samo da ide brže“, kazao je Simović i objasnio da je bio ogroman pritisak građana za građevinskim materijalom, jer su sa prvim lepim danim svi odmah hteli da počnu popravke.

    „To nestrpljenje je razumljivo, ali je isto tako razumljivo da niko nije mogao u nekoliko dana podeliti građevinski materijal za više od 16.000 kuća, a pri tome nas tek očekuje sanacija 8.100 stanova“, naveo je gradonačelnik Kraljeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE