Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko su najmlađi milijarderi na svetu?

    Najmlađi svetski bogataš je 26-godišnji vlasnik softverske kompanije Dastin Moskovic, samo osam dana mlađi od osnivača “Fejsbuka” Marka Zakerberga, dok je najstariji na listi milijardera mlađih od 40 godina suosnivač “Gugla”, 37-godišnji Sergej Brin, objavio je “Forbs”, prenele su agencije.
     
    Dastin Moskovic je Zakerbergov cimer s Harvarda i jedan od prvih zaposlenih u “Fejsbuku”. Od Zakerberga se poslovno rastao 2008. godine kada je pokrenuo vlastitu softversku kompaniju “Asana”. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 2,7 milijardi dolara.

    Mark Zakerberg osnivač je najpopularnije društvene mreže “Fejsbuk” koja mu je donela bogatstvo od 13,5 milijardi dolara.

    Albert von Turn und Taksis ima 27 godina i dve milijarde dolara. Nemac je bogatstvo, tehnološku kompaniju i ogromno imanje, nasledio u 18. godini. Živi u porodičnom dvorcu Emeram.

    Na listi najmlađih milijardera je i Skot Dankan (28) kome je otac Dan Dankan ostavio vrednu energetsku imperiju, koju je gradio celog života. Dan Dankan je odrastao u siromaštvu, ali je svojim radom i upornošću sagradio ogromnu kompaniju kojom sada vlada njegov sin “težak” 3,1 milijardu dolara.

    Među najmlađim bogatašima je i 29-godišnji Eduardo Saverin, suosnivač “Fejsbuka”. U toj kompaniji dobio je udeo od 30 odsto, ali je većinu akcija prodao, te se pretpostavlja da je njegov udeo u kompaniji danas svega dva odsto. Ipak, Saverinovo bogatstvo se procenjuje na 1,6 milijardi dolara.

    Tridesetogodišnji Fad Hariri, najmlađi sin ubijenog libijskog premijera Rafika Haririja, poseduje bogatstvo od 1,5 milijardi dolara. Poseduje satelitsku i zemaljsku televizijsku mrežu koja pokriva Bliski istok. Živi u Parizu.

    Zahvaljujući “Fejsbuku” obogatio se i Šon Parker, nekadašnji predsednik te popularne društvene mreže. Danas poseduje svega tri odsto udela u “Fejsbuku”. Tridesetogodišnji Parker je bio i suosnivač “Napstera”, servisa za razmenu muzike.

    Tridesetčetvorogodišnji Jošikazu Tanaka je takođe na listi najmlađih milijardera. On je osnivač najveće japanske društvene stranice “Gli” i njegovo bogatstvo se procenjuje na 2,2 milijardi dolara.

    Najstariji na listi najmlađih svetskih milijardera je Sergej Brin, suosnivač “Gugla”. Poreklom je iz Rusije, a njegovo bogatstvo se procenjuje na 19,8 milijardi dolara.

    Žena

    Na listi milijardera je i jedna žena – Džang Hidžan. Ona je glavni akcionar u kompaniji “Kantri Garden Holdings” u Kini. Kompaniju joj je u nasledstvo ostavio njen otac. Ova dvadesetdevetogodišnjakinja “teška” je 4,1 milijardu dolara, prenose agencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE