Radovi na mostu preko Save teku predviđenom dinamikom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radovi na mostu preko Save teku predviđenom dinamikom


  Radovi na mostu preko Save, koji će spojiti drumski saobraćaj između opština Obrenovac i Surčin, odvijaju se po predviđenom planu, a za početak juna planirano je postavljanje kolozovnih ploča, saopšteno je iz Gradske uprave.

  Radove na mostu, koji su počeli u februaru, obišao je predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić i tom prilikom naveo da je na celoj površini planirano postavljanje oko 180 ploča, a radnici na mostu sada se bave antikorozivnom zaštitom.

  “Kolovoz na mostu biće u dve saobraćajne trake od po 3,25 metara, a sa strane, levo i desno od mosta, biće čelične konstrukcije koje će nositi pešačke staze, dok će se sa surčinske strane napraviti 20 kilometara saobraćajnica i prolaz kroz šumu”, naveo je Jovetić.

  Most će biti širok 14,5 metara, a osim njega biće izgrađen pristupni put na teritoriji opštine Obrenovac, od valjevskog puta do Save, dok će na teritoriji Surčina biti izgrađen priključni krak sa mosta na regionalni put u Boljevcima.

  Most preko Save u Obrenovcu deo je dužeg putnog pravca, takozvane “Sremske gazele”, koji će od mosta voditi do petlje “Dobanovci” na auto-putu, a njegov značaj ogleda se u skraćenju dužine puta, jer će vozači od Obrenovca, preko mosta na Savi i teritorije opštine Surčin, za manje od pola sata moći da stignu do auto-puta Beograd-Zagreb.

  Projekat izgradnje mosta vredan je 1,5 milijardi dinara, a realizuju ga grad Beograd i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, navedeno je u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE