Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Budva: Prodajom zemljišta planiraju da popune budžet

    Opština Budva da bi popunila svoju kasu objavila je za prodaju zemljišta na gradskom i prigradskom području.

    Placevi na površini od 3,5 hektara u selu Kuljače, iznad magistralnog puta u Pržnom, imaju početnu cenu od 30 eura, što znači da bi od njihove prodaje opština mogla da inkasira oko milion eura. A, ukoliko bude nadmetanja i boljih ponuda i više.

    „Večernje novosti“ pišu da se traži kupac i za jednu mnogo manju, ali veoma atraktivnu parcelu, pa je i njena cena mnogo veća. Reč je o placu površine 822 kvadratna metra u Rijeci Reževića, kod Petrovca, veoma blizu mora. Za njega opština traži 450.000 eura, što znači da kvadratni metar košta čak 500 eura. A takve cene su važile i u doba ”ruske najezde” tokom 2006. i 2007. godine.

    Interesovanje za plac u Kuljačama iskazala je kompanija ”Kapital istejt”, koja je ranije kupila vredne nekretnine na budvanskoj rivijeri.

    U igri je i zakup. Na tenderu, koji je sačinio opštinski Sekretarijat za zaštitu imovine, našla se i popularna diskoteka ”Top hil” na brdu Topliš iznad Budve.  U zakup se nudi 2.700 kvadrata zemlje na kojoj se nalazi diskoteka, kao i 6.500 okolnog prostora sa parkingom.
    Mesečna nadoknada po kvadratnom metru iznosi 0,93 eura, što bi donosilo 8.500 eura.

    Diskoteka na Toplišu je prethodnih sezona bila stecište mladih gostiju Budve, ali i onih koji su stizali i iz drugih krajeva Crne Gore. Sjajni muzički programi, bili su glavni motiv za posete.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE