Afrika sve privlačnija za investitore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Afrika sve privlačnija za investitore

  Afrika je postala jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu sa svojim prirodnim resursima, neistraženim sektorima i mnogobrojnim mladim stanovništvom koji mame sve veći broj globalnih investitora.


  Kompanija Ernst i Jang objavila je anketu o privlačnosti Afrike koja obuhvata analize investicija u Afriku tokom poslednjih deset godina, prenose agencije.
   
  Prema analizama Ernst i Janga, tokom protekle decenije u Africi je zabeležen rast priliva stranih direktnih investicija, sa 338 nova projekta na kontinentu u 2003. na 663 u 2010., što je porast od 87 odsto.
   
  Očekuje se snažan rast novih projekata u Africi sa prilivom SDI za koje se prognozira da će dostići 150 milijardi dolara do 2015. godine.
   
  Prema Marku Otiju iz Ernst i Janga, investitori najveće interesovanje pokazuju za prirodne resurse Afrike, ne samo u rudarstvu, već i u poljoprivredi.
   
  Oti je dodao da u Africi postaju sve interesantniji za investiranje i sektori turizma, potrošnje, građevinarstva, telekomunikacija i finansijskih usluga.
   
  Dodatni faktor koji privlači investicije, po Otiju je činjenica da su dve trećine ljudi u Africi danas mlađi od 23 godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE