Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Međunarodni sastanak o Koridoru 10 danas u Beogradu

    Prvi zajednički sastanak radne grupe eksperata za razvoj železničkog Koridora 10 održava se danas u zgradi „Železnica Srbije“ u Beogradu.


    Domaćin i organizator skupa je Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije, a učestvovaće stručni timovi i delegacije Austrije, Bugarske, Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije i Srbije.
     
    Na skupu će učestvovati ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i generalni direktor „Železnica Srbije“ Milovan Marković, najavljeno je iz Železnica Srbije i Ministarstva.
     
    Tokom celodnevnog sastanka, radna grupe eksperata na planu infrastrukture prezentiraće planove razvoja koji se odnose na Koridor 10 za svaku od zemalja, u pogledu tehničkih karakteristika, uz sugestije šta bi trebalo uraditi u budućnosti tako da velika ulaganja omoguće visok nivo usluga korisnicima.
     
    Biće reči o planovima i aktivnostima svake od zemalja u pogledu uklanjanja administrativnih i pojednostavljenja carinskih i drugih organizacionih procedura, a razgovaraće se i o aktivnostima u evropskim institucijama na obezbeđivanju finansijskih sredstava i IPA fondova za povećanje kvaliteta infrastrukture u svim zemljama na Koridoru, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE