Međunarodni sastanak o Koridoru 10 danas u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Međunarodni sastanak o Koridoru 10 danas u Beogradu

  Prvi zajednički sastanak radne grupe eksperata za razvoj železničkog Koridora 10 održava se danas u zgradi “Železnica Srbije” u Beogradu.


  Domaćin i organizator skupa je Ministarstvo infrastrukture i energetike Republike Srbije, a učestvovaće stručni timovi i delegacije Austrije, Bugarske, Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije i Srbije.
   
  Na skupu će učestvovati ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i generalni direktor “Železnica Srbije” Milovan Marković, najavljeno je iz Železnica Srbije i Ministarstva.
   
  Tokom celodnevnog sastanka, radna grupe eksperata na planu infrastrukture prezentiraće planove razvoja koji se odnose na Koridor 10 za svaku od zemalja, u pogledu tehničkih karakteristika, uz sugestije šta bi trebalo uraditi u budućnosti tako da velika ulaganja omoguće visok nivo usluga korisnicima.
   
  Biće reči o planovima i aktivnostima svake od zemalja u pogledu uklanjanja administrativnih i pojednostavljenja carinskih i drugih organizacionih procedura, a razgovaraće se i o aktivnostima u evropskim institucijama na obezbeđivanju finansijskih sredstava i IPA fondova za povećanje kvaliteta infrastrukture u svim zemljama na Koridoru, navodi se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE