Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kulturno-prosvetna zajednica uručila nagrade „Zlatna značka“

    Priznanje „Zlatna značka“ koje Kulturno-prosvetna zajednica (KPZ) Srbije i Ministarstvo vera i dijaspore dodeljuju za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima u Narodnom pozorištu u Beogradu na sceni „Raša Plaović“.

    Državni sekretar ministarstva vera i dijaspore Milorad Jakšić čestitao je dobitnicima vredne i značajne nagrade, jednog od retkih sveobuhvatnih društvenih priznanja za doprinos u oblasti kulture koje se dodeljuje za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture. „Srpski stvaraoci ma gde da žive predstavljaju jedinsten kulturni i duhovni korpus, srećni smo što danas među 54 dobitnika „Zlatne značke“ možemo videti naše ljude iz Južne Afrike, Amerike, Francuske, Nemačke, Slovenije i naravno svih delova Srbije uključujući Vojvodinu, Kosovo i Šumadiju.

    Jakšić je dodao da veruje da će svi oni od danas sa ponosom na svom reveru nositi „Zlatnu značku“ KPZ Srbije, nagradu koju od 1981. godine dodeljuje KPZ Srbije a od 2005. godine se pridružilo i ministarstvo vera i dijaspore.

    Prema Jakšićevim rečima, žiri za dodelu „Zlatne značke“ u sastavu književnik Milovan Vitezović, Marija Bišop i on kao predsednik, sve odluke je doneo jednoglasno, od pristiglih 540 predloga dodeljeno je 54 priznanja. Nagrada, pozlaćena značka i povelja, grafički list uručena je ovogodišnjim dobitnicima među kojima su brojni umetnici i kulturni aktivisti iz dijaspore. U ime nagrađenih zahvalio se dramski umetnik Milorad Mandić Manda koji je kazao da će svi sa ponosom nositi ova priznanja. „Zadovoljstvo je posle toliko godina rada i uloženog truda, kada se verovatno većina nas nagrađenih pita da li to iko vidi, dobiti ovako vrednu, značajnu nagradu“, kazao je popularni glumac.

    Među ovogodišnjim dobitnicima „Zlatne značke“ između ostalih su profesor Ratko Božović, dirigent Đorđe Pavlović, prvakinja Beogradske opere Suzana Šuvaković Savić i kantautor Momčilo Bajagić Bajaga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE