Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada: Usvojena strategija zapošljavanja

    Vlada Srbije je na predlog Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja usvojila Nacionalnu strategiju zapošljavanja za period od 2011. do 2020. godine.

    Strategijom se utvrđuju politika, ciljevi i prioriteti zapošljavanja do kraja decenije.

    Osnovni cilj politike zapošljavanja je da se u Srbiji do kraja 2020. godine uspostavi efikasan, stabilan i održiv trend rasta zaposlenosti i da se politika zapošljavanja, kao i institucije tržišta rada, potpuno usklade sa tekovinama Evropske unije.

    Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja navodi da smanjenje razlika u indikatorima izmedu tržišta rada u Srbiji i EU predstavlja jedan od prioriteta u periodu realizacije strategije.

    Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je saopštilo da su podrška stranim direktnim investicijama i izvozno orijentisanim programima mere koje treba da budu posebno podržane u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta.

    „Prioritetne aktivnosti koje treba da doprinesu povećanju zaposlenosti su podrška otvaranju novih radnih mesta u malim i srednjim preuzecima i podsticanje preduzetništva“, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE