Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Postavljen krov na Ambasadi SAD na Dedinju


    U Beogradu je juče obeleženo pokrivanje glavne zgrade novog diplomatskog predstavništva SAD, koje će biti jedna od najvećih ambasada u svetu, sa oko 400 zaposlenih.
    Ne beogradskom Dedinju, nedomak Belog dvora, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i generalni direktor glavnog izvođača radova, „Framakoa“, Pol Kača, na najvišem nivou konstrukcije simbolično su izlili poslednje količine betona.
    Ambasadu, koja će zadovoljavati sve ekološke standarde gradi 420 ljudi, od toga 350 Srba. Najveći podizvođači su srpske firme.
    Unutar gradilišta, usred prostora okruženog montažnim kućama, uzdiže se centralna građevina novog kompleksa od sedam zgrada sa gotovo 14.000 kvadratnih metara.

    Kada bude završen, jula 2012. godine, kompleks vredan 117 miliona dolara, koji se gradi na više od 40.000 kvadratnih metara, na prostoru nekadašnjeg Maršalata, odlikovaće najviši standardi zaštite životne sredine.
    Spoj domaćeg i američkog karakterisaće, kako materijal eksterijera, tako i izgled enterijera sa kolekcijom umetničkih radova savremenih američkih i srpskih umetnika koje otkupljuje Stejt department.
    NA PRODAJU?
    – Plan je da se posle svečanog otvaranja u julu uselimo u novu zgradu. Potom počinjemo da radimo na iseljenju zgrade u Kneza Miloša koja će verovatno biti prodata, rekla je Vorlikova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE