Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Libijski ministar za naftu pobegao u Tunis

    Libijski ministar za naftnu industriju i šef Nacionalne naftne korporacije Šukri Ganem napustio je položaj u administraciji libijskog lidera Moamera Gadafija, saopštili su pobunjenici, dok jedan bezbednosni zvaničnik u Tunisu kaže da je Ganem pobegao u ovu susednu zemlju.
    Pobunjenici su rekli da ne znaju gde se Šukri Ganem nalazi, a televizijski kanali na arapskom jeziku kasno sinoć su javili da je podneo ostavku i napustio Libiju, javio je Rojters.
    „Koliko znamo, on je napustio svoj položaj, toliko znamo za poslednja 24 sata“, rekao je predstavnik pobunjenika za finansije i naftu Ali Tarhuni.
    U međuvremenu je jedan neimenovani tuniski zvaničnik iz pogranične oblasti između Libije i Tunisa rekao za AP da je Ganem prešao u Tunis kopnenim putem i napustio položaj u libijskoj vlasti.
    Pobunjenici i arapski mediji i ranije su izveštavali da je Ganem podneo ostavku, da bi on to kasnije demantovao, ističući da obavlja svoju dužnost kao i obično.
    Ganem je jedan od najistaknutijih libijskih zvaničnika koji su do sada napustili svoje dužnosti usred tromesečnih sukoba između režimskih snaga i pobunjenika, a prvi je to krajem marta učinio Musa Kusa, nekadašnji najbliži Gadafijev saradnik i ministar spoljnih poslova.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE