Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jagodinski „Mesopromet“ će snabdevati hotele na Halkidikiju

    Preduzeće „Mesopromet“ iz Jagodine snabdevaće mesom i mesnim proizvodima hotele i restorane na Halkidikiju, izjavio je danas gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.
    On je, kako prenosi jagodinska televizija „Palma plus“, kazao da će Jagodina i grčki grad Kasandra, u septembru potpisati akt o bratimljenju ta dva grada.
    Privredno-politička delegacija Jagodine od 70 članova, boravi tri dana u grčkoj regiji Halkidiki i glavnom gradu Kasandri.
    – Sa gradonačelnikom Kasandre dogovorili smo i da Jagodina, Kasandri pokloni dva hektara zemlje u industrijskoj zoni, a oni da zauzvrat pošalju u Jagodinu nekog od svojih investitora – kazao je Marković.
    On je dodao da je dogovoreno i da dvoje studenata iz Kasandre studiraju u Jagodini i izaberu jedno od 12 zanimanja i na taj način, obnove tradiciju od pre 20 godina, kada je u Jagodini studiralo 100 studenata iz Grčke.
    Marković je kazao i da je sa gradonačelnikom Kasandre, koji je i visoki funkcioner PASOK-a, razgovarao i o približavanja Srbije EU i naglasio da se Grčka zalaže da Srbija što pre dobije status kandidata za ulazak u EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE