Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kineska kompanija gradi puteve u Republici Srpskoj N

    Generalni direktor predstavništva kineske kompanije CRBC (China road and bridge corporation) u Srbiji Sju Tie Džu izjavio je danas da je ta kompanija veoma zainteresovana za izgradnju kompletne putne infrastrukture u Republici Srpskoj (RS).
    „Posebno smo zainteresovani za gradnju autoputa Banjaluka-Doboj, kazao je on novinarima u Banjaluci posle sastanka sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem i dodao da je da je kompanija za taj projekat dobila podršku od Kineske izvozne banke (Eksim), u vidu pisma namere.
    Džu je kazao da CRBC ima podršku i Kine i ostalih bankarskih institucija i dodao da ta kineska kompanija realizuje brojne projekte u svetu i ima veliku reputaciju u izgradnji autoputeva.
    Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je da su predstavnici kineske kompanije došli da bi razmotrali tehničke karakteristike projekata u tom entitetu, najavljujući skori dolazak u Banjaluku predstavnika Kineske izvozne banke.
    „Posle toga bi se mogla imati kompletna ponuda za konstrukciju i način finansiranja izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj“, naglasio je Džombić.
    On je naveo da je Čajna roud end bridž korporejšn kineska državna kompanija koja godišnje gradi 5.000 kilometara autoputeva i čiji je godišnji promet 10 milijardi dolara.
    Džombić je podsetio da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna da finansira 50 odsto projekta, odnosno deonice autoputa Prnjavor-Doboj u iznosu 80 miliona dolara.
    „Ako Evropska investiciona banka ne bude imala rezerve prema ovom projektu EBRD je spremna da finansira kompletan autoput u iznosu 140 miliona dolara, a spremni su da finansiraju i koncesionare na deonici Banjaluka-Prnjavor“, naveo je premijer RS Aleksandar Džombić.
    Kineska kompanija CRBC će graditi most Zemun-Borča preko Dunava u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE