Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RWE pustio u pogon najveću fabriku drvenih peleta na svetu

    Nemački energetski koncern RWE pustio je u pogon najveću fabriku za proizvodnju drvenih peleta na svetu u američkoj saveznoj državi Džordžija. Drveni peleti će se od ovog leta iz američke fabrike dopremati u Evropu i u RWE-ovim termoelektranama na ugljen koristiti za proizvodnju topline i električne energije.
    RWE će zamenom fosilnih goriva biomasom smanjiti emisiju CO2 od oko milion tona na godinu. Godišnji kapacitet fabrike je najmanje 750.000 tona drvenih peleta.
    Drveni peleti koji se proizvode u Džordžiji i dopremaju u Evropu primarno su namenjeni RWE-ovim termoelektranama na ugljen u holandskom Ameru, gde udeo goriva iz biomase već doseže 30 posto. U sledećih nekoliko godina, taj će se udjeo povećati na 50 posto a dugoročno treba dosegnuti 80 posto. RWE trenutno do kraja ove godine planira prenamenu svoje termoelektrane na ugljen u Tilburyju u Velikoj Britaniji u termoelektranu na gorivo iz biomase.
    Dovršenjem tog projekta Tilbury će postati najveća elektrana na svetu koja koristi samo gorivo iz biomase.
    Gradnja fabrike drvenih peleta počela je u martu 2010. godine. Gradnja je trajala samo 12 meseci i fabrika je dosad bila u probnom radu. Prostire na 300 hektara (približno 400 fudbalskih igrališta). Investicija koja obuhvata gradnju fabrike  i odgovarajućeg lučkog terminala u gradu Savannah vredna je oko 120 miliona eura.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE