Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Španska Gamesa sklopila veliki posao u Indiji

    Španski proizvođač vetroturbina Gamesa danas je objavio da je osigurao veliki ugovor za isporuku turbina na indijsko tržište, najavljujući ga kao jednog od najvećih te vrste u svetu.
    Gamesa se u nacrtu ugovora s elektroenergetskom kompanijom Caparo Energy India obavezao da će u sledećih pet godina isporučiti vetroturbine ukupnog kapaciteta 2.000 MW, navodi se u saopštenju. Reč je o jednom od najvećih ugovora za isporuku vetroturbina koji je potpisan u Indiji i među najvećima u svetu, saopšteno je iz Gamese.
    Španska kompanija proizvodiće turbine u svojim fabrikama u Indiji i samo u idućoj godini isporučiće kapacitete od 150 MW, navodi se u saopštenju. „Sporazum predstavlja prekretnicu na indijskom tržištu energije vetra i nagoveštava daljnji napredak u toj brzorastućoj industriji u Indiji“, navode u Gamesi, javlja Hina.
    Prošle godine u Indiji je instalirano vetrotubina ukupnog kapaciteta 2.500 MW, a do 2015. zemlja planira da instalira 5.000 MW kapaciteta godišnje. Sektor energije vetra rastao je u proteklih pet godina po godišnjim stopama od 30 do 40 posto, koje će u narednom razdoblju dodatno porasti, procjenjuju u Gamesi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE