NIS nastavlja uspešnu saradnju sa univerzitetima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS nastavlja uspešnu saradnju sa univerzitetima

  Naftna industrija Srbije i univerziteti u Beogradu i Novom Sadu potpisali su anekse ugovora o strateškoj saradnji, kojima je nastavljena uspešna saradnja započeta 2010. godine, saopštio je danas NIS.
  Saradnja obuhvata stipendiranje najuspešnijih studenata i program stažiranja u kompaniji, kao i izvođenje zajedničkih naučno-israživačkih radova.
  Potpisanim aneksima predviđena je i razmena znanja između univerziteta i NIS-a, u okviru koje je usavršavanje zaposlenih na univerzitetima (MBA studije i brojne obuke za zaposlene), ali i prenos praktičnog znanja stručnjaka NIS-a studentima i profesorima univerziteta.
  “Saradnja sa univerzitetima u Srbiji i studentskim asocijacijama od velikog je značaja za našu kompaniju. Veoma nam je bitno da zadovoljstvo povodom saradnje bude obostrano i da mladim studentima damo šansu da kroz kvalitetnu praksu u NIS-u steknu dragoceno početno iskustvo rada u velikim sistemima”, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.
  On je dodao da su, sa druge strane, za zaposlene u NIS-u organizovane MBA studije na Univerzitetu u Novom Sadu, jer je cilj da im se pruži mogućnost dodatnog usavršavanja i sticanja novih znanja
  Saradnja NIS-a i univerziteta u Srbiji počela je 2010. godine, kada je zaključen Sporazum o strateškoj saradnji na pet godina.
  U okviru sporazuma, definisan je godišnji plan aktivnosti i formiran koordinacioni Savet za operativnu saradnju u čijem se sastavu nalaze zaposleni NIS-a i univerziteta.
  NIS je u 2010. godine izvojio 10 miliona dinara za brojne aktivnosti u okviru potpisanog sporazuma, navedeno je u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE