Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izgradnja infrastrukture i puteva oko Fiata teče po planu

    Pored građevinskih radova, u fabriku Fijat automobili Srbija (FAS) počela je da stiže nova oprema, a vrednost investicije veća od 500 miliona evra, izjavio je juče u Kragujevcu ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

    On je je objasnio da je reč o najmodernijoj i najskupljoj opremi koja će se ugrađivati u kragujevačkoj fabrici i precizirao da je plan da se do kraja godine, za šta su dobijena i uveravanja italijanske strane, potpuno završi investicija na matičnoj lokaciji fabrike da bi do kraja godine sa proizvodnih traka sišli probni modeli novih vozila.

    Prema njegovim rečima, paralelno sa tim se radi infrastruktura u fabrici i oko nje, kao i na lokaciji nekadašnje kasarne u Grošnici gde će biti smešteno šest Fijatovih dobavljača koji od marta 2012. godine treba da se uključe u punu serijski proizviodnju.

    Ministar je naveo da je oko 60 odsto terena u budućoj industrijskoj zoni za Fijatove dobavljače u Grošnici očišćeno, a na terenu su domaći i stručnjaci Fijata koji pripremaju teren.

    „Fijat insistira, i to je ugovorna obaveza, da se poštuju rokovi za izgradnju infrastrukture i puteva“, rekao je Ćirić i najavio da će auto-put od Kragujevca do Batočine biti završen do sredine 2012. godine.

    Ministar je podsetio i na obaveze izgradnje Južne obilaznice i tunela do sredine 2014. godine, kao i lokalnih puteva, i naveo da su za to obezbeđena sredstva.

    Ćirić je dodao da će već od marta 2012. godine kod Kragujevca prolaziti 460 kamiona dnevno zbog cega je važno završiti radove i na lokalnim putevima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE