Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jelašić direktor „Erste banke“ u Mađarskoj

    Nekadašnji guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić radiće od 1. juna na mestu izvršnog direktora i predsedavajućeg Borda direktora „Erste banke“ u Mađarskoj, saopštila je danas ta banka u Srbiji.

    Jelašić je bio na poziciji guvernera NBS između 2004. i 2010. godine, a pre toga i na mestu viceguvernera, počev od 2000. godine. Po odlasku iz srpske centralne banke radio je u „Unikredit banci“ u Beču.

    „Radovan Jelašić je visoko cenjen bankar koji je temeljno upoznat sa zemljama srednje i istočne Evrope i u čijem je bogatom profesionalnom iskustvu zabeleženo angažovanje na visokim pozicijama u poslovnim bankama kao i rukovodeće iskustvo u državnim finansijskim institucijama“, rekao je predsednik Nadzornog odbora „Erste banke“ u Mađarskoj Manfred Vimer.

    „Jelašić je rođen u Mađarskoj, što je dodatna prednost za novu ulogu direktora „Erste banke“ u Mađarskoj. Oduševljen sam što je odlučio da nam se pridruži i radujem se bliskoj saradnji sa njim „, rekao je Vimer.

    Kako navodi „Erste banka“, Jelašić je na poziciji guvernera NBS igrao važnu ulogu u konsolidaciji bankarskog sektora i sektora osiguranja u Srbiji, jačanju regulatornog i nadzornog okvira i predstavljanju Srbije u ključnim pregovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama.

    Kao viceguverner, bio je član Upravnog odbora Agencije za rehabilitaciju banaka, gde je pomogao reorganizaciju bankarskog sistema i pokretanje privatizacije nekoliko velikih banaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE