Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dolazak „Delezea“ znači efikasniju trgovinu i proizvodnju

    Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas da će dolaskom na srpsko tržište belgijskog trgovinskog lanca „Deleze“ domaća trgovina postati efikasnija, kao i proizvodnja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

    Ministar je na otvaranju „Mini sajma nabavke“ u Privrednoj komori Srbije rekao da dolazak „Delezea“ predstavlja i veliku izvoznu šansu za srpske proizvođače, jer će moći da svoju robu plasiraju na evropsko, pa čak i američko tržište gde ta kompanija ima svoje maloprodajne lance.

    Petrović je naglasio da se danas okupilo 70 srpskih proizvođača iz prehrambene industrije koji će svoju ponudu predstaviti „Deleze grupi“, izraziviš očekivanje da će da će biti uspostavljena uspešna saradnja.

    Zamenik izvršnog direktora kompanije “ Deleze“ Konstantinos Mačeror rekao je da će srpske kompanije dobiti priliku da izvoze na strana tržišta, ali i da se „Deleze“ brednovi proizvode u Srbiji.

    On je rekao da je kupovina „Maksija“ jedna od najvećih investicija „Deleze grupe“ u jugoistočnoj Evropi i da nakon današnjih sastanaka žele da uspostave poslovne kontakte sa srpskim proizvođačima.

    Na „Mini sajmu nabavke“ u PKS danas će biti predstavljena ponuda srpskih proizvođača robe široke potrošnje.

    Na tom skupu domaći proizvođači sastaće se sa predstavnicima belgijske kompanije „Delez grupa“ koja je kupila srpski trgovinski lanac „Delta Maksi“ kako bi se razmotrile mogućnosti izvoza, odnosno prodaje robe srpskih proizvođača u maloprodajnim objektima „Delez“ grupe u Grčkoj, Rumuniji i Belgiji.

    Proizvođači su podeljeni u osam grupa, među kojima su oni koji proizvode ulje, brašno i testenine, sokove, žestoka pića, mineralnu vodu, zatim proizvođači mesa i ribljih proizvoda, voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda, kao i proizvođači kućne hemije i papirne konfekcije.

    U sali će biti postavljeni štandovi, na kojima će proizvođači tokom celog dana, po predviđenom rasporedu, izložiti svoje propagandne materijale i uzorke proizvoda.

    Početkom marta ove godine Delez grupa kupila je srpski trgovinski lanac „Delta Maksi grupu“ za 932,5 miliona evra, a u tu sumu su uključena i dugovanja od 300 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE