Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Janko dobio Devarmana za polufinale

    Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale ATP turnira „Serbia open“ u Beogradu.

    Tipsarević je u četvrtfinalu posle velike borbe pobedio Indijca Somdeva Devarmana sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4.

    Protivnik Tipsarevića u polufinalu bi veoma lako mogao da bude Novak Đoković koji se u preostalom četvrtfinalu sastaje sa Blažom Kavčičem.

    Prva dva četvrtfinala su već odigrana, pa je poznat i prv i polufinalni par. Španac Felisijano Lopes pobedio je sunarodnika Alberta Montanjesa i za finale će igrati protiv Italijana Filipa Volandrija koji je bio bolji od Marsela Granoljersa.

    Janko je dobro otvorio duel protiv Indijca, dobio je prva dva servis gema, a u drugom gemu je posle nekoliko odličnih udaraca napravio brejk i tako poveo sa 3:0.

    Imao je Tipsarević u četvrtom gemu još dve brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali je ipak u narednom gemu lagano održao brejk viška. I sledeća dva gema išla su „uz servis“, pa je srpski teniser tako došao na korak od osvajanja prvog seta.

    Devarman je dobivši osmi gem napravio pritisak, ali Janko je ostao skoncentrisan, dobro je odigrao deveti gem, i došao je do vođstva u setovima.

    I drugi set dobro je počeo po srpskog tenisera koji je odmah na startu napravio brejk, ali ga je ispustio već u narednom gemu, pa je Indijac došao do preokreta. U narednih pet gemova nije bilo brejk prilika, a u devetom je Devarman iskoristio pad koncentracije Tipsarevića, iskoristio je i drugug brejk loptu na meču, poveo sa 5:3, a zatim i odservirao za izjednačenje u setovima.

    Iako je u finišu prvog seta igra Tipsarevića pala, to nije uticalo na njega početkom odlučujućeg seta. U prva tri gema serveri su bili sigurni, a onda je Janko uspeo da oduzme servis protivniku, a zatim i da materijalizuje taj brejk za vođstvo od 4:1.

    Devarman je naredni gem dobio, a onda je u sedmom došao do brejk lopte. Tipsarević je tada pokazao da je spreman za polufinale, odservirao je as, dobio je i sledeća dva poena i tako poveo sa 5:2.

    Međutim, Devarman se nije predao ni tada. Dobio je naredni gem, a onda je u osmom posle dve duple servis greške Tipsarevića došao do tri vezane brejk lopte. Srpski teniser uspeo je da spasi sve tri, ali je nakon toga napravio dve greške iz bekhenda i tako vratio Indijca u meč.

    Ipak, u desetom gemu viđena je potpuno obrnuta situacija. Tipsarević je uz nekoliko grešaka protivnika i nekoliko njegovih odličnih udaraca došao do tri vezane meč lopte i već prvu je iskoristio za plasman u polufinale.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE