Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Petrovoj bolnici u rad pušteni novi uređaji

    Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, poznatija kao Petrova bolnica, obeležava 90 godina postojanja te je tim povodom u ponedeljak predsednica Vlade Jadranka Kosor otvorila novouređena odeljenja za babice i novorođenčad te pustila u rad nove uređaje – linearni akcelerator (LA) i CT simulator za lečenje malignih bolesti.

    Direktor Klinike prof. Slavko Orešković rekao je na prigodnoj svečanosti kako je u obnovu odeljenja, kroz koje godišnje prođe više od 3000 porodilja i dece, uloženo 8 miliona kuna te da je nabavka LA i CT-a stajala 37 miliona kuna.

    Reč je, o vrhunskoj radiološkoj opremi koja je nužna za lečenje ginekološkog raka, od kojega se u toj ustanovi leči polovina obolelih žena iz cele Hrvatske.

    Orešković navodi kako je vlada u poslednje dve godine u tu najveću ustanovu u porodništvu i ginekologiji uložila 70 miliona kuna.

    Potpredsednik Vlade i ministar zdravstvlja Darko Milinović izjavio je kako je podatak da je vlada u dve godine u javno zdravstvo uložila 10 milijardi kuna najbolji odgovor onima koji je prozivaju da nedovoljno ulaže u javno zdravstvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE