Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smotra arheološkog filma u Kragujevcu

    U Galeriji biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu počinje smotra arheološkog filma na kojoj će zainteresovani moći da vide 15 od ukupno 25 filmova koji su prikazani na 18. Međunarodnoj smotri arheološkog filma.

    „Filmovi se odlikuju visokim naučnim kvalitetom i govore o različitim epohodama, poprištima različitih istorijskih događaja i važnim pojedincima“, ranije je izjavila pomoćnica gradonačelnika Kragujevca za oblast zaštite kulturne baštine Slavica Đorđević /na fotografiji/ naglašavujući da je taj grad po prvi put domaćin te smotre.

    Zaljubljenici u drevne civilizacije do 22. aprila do kada traje smotra, moći će da vide filmove iz Španije, Meksika, Nemačke, Grčke, Italije, Kine, Belgije i iz Srbije.

    Domaću smotru arheološkog filma otvoriće španski film „Eksperimentima do razumevanja: tehnologija u paleolitu“, a publika će biti u prilici da pogleda i arheološki film iz Italije „Sveti kamen iz Jermenije“, zatim meksičke „Pejzaž piramida“ i „Deca sunca“, nemački „Lov na blago u dubinama“.

    Zatim kineski film „Kultura Sansjingdui“, belgijski „Uskršnje ostrvo, povratak u prošlost“, grčki „Diolkos: Kopneni brodski put“, „Istraživanja u Crnoj gori 2010“ iz Srbije i druge.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE