Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Visoke potpetice opasnije od sporta

    Statistički podatci otkrivaju porast broja slučajeva nesreća i povreda izazvanih nošenjem visokih potpetica, naročito u noćnim klubovima

    Ciple s visokom potpeticom opasnije su od sportskih aktivnosti i u to uveravaju medicinski stručnjaci iz New South Walesa. Međutim, to ne važi samo za Australiju. Sve su češći slučajevi hroničnih povreda od dugoročnog nošenja ekstremno visokih potpetica, piše Telegraph.com.au. Portparol hitnih službi NSW-a Craig Pusser kazao je da postoje veće šanse da se žena povrede noseći „štikle“ nego na sportskom igralištu.

    Statistički podatci otkrivaju porast broja slučajeva nesreća i povreda izazvanih nošenjem visokih potpetica, naročito u noćnim klubovima gde su žene pod uticajem opojnih sredstava, naročito alkohola. Međutim, alkohol nije jedini činilac odgovoran za povređivanje. Pusser dodaje da povrede mogu biti toliko teške da podsećaju na one koje fudbaleri izbacuju s terena i preko godinu dana.

    Pored primarnih povreda zglobova i donjih delova nogu, žene zadobiju i sekundarne povreda na ostalim delovima tela zbog padova. Stoga nisu retke modrice, ogrebotine i posekotine. Najčešće se radi o ženama dobi između 16 i 25 godina koje pomeraju granice u smislu nošenja visokih potpetica. Ali što se više uzdižete lakše ćete i puno gore pasti, upozoravaju na kraju australijski medicinski stručnjaci.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE