Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŽELIMO VAM LEPE PENZIONERSKE DANE: Dušan Ivković završio trenersku karijeru

  Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković saopštio je danas da je završio karijeru.

  „Posao trenera podrazumeva da svakoga dana donosite važne i često veoma teške odluke. Ali, kada je taj posao istovremeno i velika ljubav, njegovi izazovi se nose sa lakoćom, koliko god oni bili zahtevni. Zato svih ovih decenija nikada nisam osećao stres, već samo veliku strast. Moja poslednja odluka kao trenera, da se povučem je logična, racionalna i podjednako teška kao i mnoge druge koje sam donosio tokom karijere“, naveo je Ivković u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

  Bivši selektor Jugoslavije i Srbije rekao je da je odluka bila „znatno emotivnija nego sve prethodne“.

  „Košarka i trenerski poziv nisu bili deo mog života, već moj život. To je bio odnos konstantnog medjusobnog davanja. Košarci sam dao sebe, a ona je moj život oblikovala na najlepši mogući način. Od prvog dana kada me je na našem Crvenom krstu u njen magični svet uveo brat Piva, gde smo zajedno, uz neizmernu podršku porodice i prijatelja, počeli da spoznajemo njene tajne, pa sve do danas, kada zatvaram jedno poglavlje svog života sa košarkom“, naveo je sedamdesetdvogodišnji Ivković.

  On je dodao da se lepota trenerskog posla ogleda u stvaralaštvu, a „stvaralaštvo nije samo osvajanje trofeja“.

  „Zato u ovom momentu kada pogledam iza sebe želim da se zahvalim pre svega svim svojim saradnicima, a naročito igračima na poštovanju, poverenju i inspiraciji. Oduvek mi je bilo strano da govorim da sam bilo kog igrača ili trenera stvorio. Samo sam im dao šansu, a oni su je iskoristili, davajući maksimum. Hvala im na tome. Moj oproštaj od trenerskog posla nije i oproštaj od košarke. Košarci ne želim, ne mogu i nikada neću reći zbogom. Sada će se samo promeniti način na koji ću živeti sa njom“, rekao je Ivković.

  „Zvanični oproštaj od trenerskog posla planiram na velikoj humanitarnoj utakmici, koja će biti organizovana sledećeg leta uz okupljanje, mnogobrojnih trenera i igrača, sa kojima sam saradjivao tokom svoje karijere“, dodao je on.

  Ivković je tokom karijere izmedju ostalih trenirao Radnički iz Beograda, Partizan, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Olimpijakos, CSKA Moskvu, Dinamo iz Moskve i Efes, gde je i završio karijeru.

  Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro i zlato na Evropskom prvenstvu, sa selekcijom Jugoslavije dva zlata na evropskom i zlato na svetskom i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

  https://www.bizlife.rs/vesti/239704/

  https://www.bizlife.rs/vesti/58418-dusan-ivkovic-o-penziji-i-krkobabicu/

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE