Zašto je bitno da vam sadržaji na engleskom budu zanimljivi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je bitno da vam sadržaji na engleskom budu zanimljivi?

  PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika

  Znate da ja s vremena na vreme tvrdim da je učenje stranih jezika zabavno, dok me vi, podjednako uporno, podsećate da vam je bitna upotrebljivost naučenog. Međutim, da bi nešto postalo deo vaše aktivne upotrebe stranog jezika, potrebno je da ostvarite kontinuitet u učenju, odvojite vreme i uložite trud. Pošto se od ovakvih zahtevnih poduhvata često odustaje, morate ih obogatiti zanimljivim i zabavnim sadržajima da biste istrajali i postigli cilj.

  Zašto je poželjno da sadržaj bude zanimljiv?

  • duže vam drži pažnju
  • lakše ćete pamtiti pojedinačne delove (nove reči, zanimljive fraze, komplikovanije strukture)
  • obezbeđuje vam priču, tj. kontekst
  • takvom sadržaju se lako vraćate, tj. moguće je održati kontinuitet

  5 minuta dnevno

  Ako u toku svakog dana odvojite po 5 minuta svog vremena i uvrstite neki interesantan sadržaj na engleskom u svoju rutinu, na odličnom ste putu da lakše i prirodnije koristite engleski.

  It takes all sorts to make a world

  Kako smo svi različiti, tako imamo i različita poimanja toga šta je zanimljivo. Zbog toga je izazov pronaći sadržaj na engleskom koji bi zadovoljio vaša interesovanja, a opet vam bio dovoljno inspirativan da istražujete dalje. Međutim, onda kada ga pronađete, imate najbolji recept za jezičko napredovanje!

  Šta sve može da bude relevantno od zanimljivih sadržaja?

  Apsolutno sve što je na engleskom jeziku – portali, blogovi, profili na društvenim mrežama, crtaći, filmovi, aktuelnosti, muzika, serije, priručnici, bestseleri…Samo pronađite svoju sferu interesovanja.

  Dok pronalaženje traje, probajte da posetite sajt Itchy Feet. U pitanju su komični stripovi na temu učenja jezika i putovanja. Svi reaguju pozitivno na njih, tj. prilično su univerzalni. Vrlo su zanimljivi, ponekad zaista smešni i uklapaju se vremenski u onih odvojenih 5 minuta u toku dana. Karakteristični su po igrama reči i mogu biti vrlo dobar materijal za učenje vokabulara. Možete ih podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ištampati ih u boji da nasmejete kolege u kancelariji ili ih staviti na pozadinu svog ekrana. U svakom slučaju postižete izloženost i ostvarujete kontinuitet – dobitna kombinacija!

  The travel & language comic by Malachi Ray Rempen

  Autor Malachi je u stripovima provukao gotovo svaku situaciju vezanu za učenje stranih jezika. Pored toga što ćete se u nekim situacijama prepoznati, možete naučiti dosta zanimljivih fraza jer su prikazane vizuelno, uz komične elemente. Evo kako Malachi vidi predizbornu trku kandidata za predsednika Amerike. Iz ovog primera možete naučiti šta znači NUMBSKULL (very stupid person, informal), ali i da član THE uvek ide sa United States (The United States), a ne sa Canada ili Europe.

  Budite slobodni da podelite sa nama sve sadržaje za koje mislite da su zanimljivi, možda nekome ulepšate učenje engleskog. I ne zaboravite…If you’re not having fun, it’s not worth doing!

  Ako želite da vaš engleski bude još bolji pišite Mariji na marija.zivanovic@bizlife.rs

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE