Zašto je Ališa Kiz odlučila da se više ne šminka?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je Ališa Kiz odlučila da se više ne šminka?

  “Jedna od mnogih stvari od kojih sam bila umorna jeste konstantno osuđivanje žena,” rekla je Ališa Kiz (Alicia Keys). Ona je započela #NoMakeup pokret (pokret bez šminke) svojom odlukom. I ta odluka nije došla tek tako.

  Sve je krenulo kada je napisala esej za blog Lene Danham, koji opisuje borbu i pritiske na žene. Tada je Ališa Kiz odlučila i objavila da prestaje da se šminka. “Niti svoje lice, ni svoj um, ni svoju dušu, ni misli, snove, borbe, i emotivnu zrelost. Ništa,” rekla je Ališa Kiz.

  Iz nje izbija samo prirodna lepota. Pogledajte, na primer, novu sliku za Fault Magazine:


  I za nastup:

  Let’s do this! 😘 💜 🎤 #UCLFinal

  A photo posted by Alicia Keys (@aliciakeys) on


  Objavila je u svom eseju da je ovaj novi izgled rezultirao, delom, zbog njenog „sirovog“ i iskrenog snimanja za novi album sa fotografkinjom Paolom Kudacki.

  „Kunem se da je ovo najsnažniji, najiskreniji i najlepši osećaj slobode koji sam ikada iskusila,“

  rekla je ona o svom iskustvu.
  Kiz nije prva javna ličnost koja se odlučila da pozira i pojavljuje se bez šminke, ali je privukla dosta pažnje i ima dosta uticaja na fanove.
  Haštag na Instagramu #nomakeup daje preko 12 miliona rezultata, piše Huffington post.

  Ališa Kiz kaže da je bila prosuđivana od kada je ušla u „grub i osuđujući svet zabave“, objašnjavajući da je „svako imao da kaže“ o njenom izgledu. Ona je već 15 godina na sceni i umorna je od toga „koliko je ženama ispran mozak da treba da budu mršave, seksi, poželjne ili savršene.“ Jedna stvar od koje je posebno umorna jeste konstantno osuđivanje žena.

  Kiz je dalje objasnila kako se osećala nesigurno kada nije imala šminku. Bojala se da će je osuđivati ako bude viđena bez šminke.
  Svaki put kada sam izlazila iz kuće, bila bih zabrinuta ako se nisam našminkala. Šta ako neko želi da se slika sa mnom? Šta ako OBJAVE tu sliku? A sve je to bilo zasnovano na tome šta drugi misle o meni,“ piše Kiz.

  Slike bez šminke objavile su i Kameron Dijaz, Sindi Kraford, Eva Longorija, Gvinet Paltrou, En Hatavej. Neke od njih htele su da pokažu da treba uživati u svojim godinama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Instagram/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE