Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZADATAK ZA 2017: Izbacite ove navike i poboljšajte KVALITET ŽIVOTA

  Da li mislite da treba da se promenite tokom naredne godine? Tradicionalno, većina nas počinje da vežba ili da drži dijetu „od januara“, ali da li ste ikad, umesto toga, razmišljali o menjanju sopstvenog stava ili sveukupnog pristupa životu? Kada je u pitanju određivanje prioriteta, postizanje sopstvenih ciljeva i povećanje sopstvene sreće postoje šest loših navika koje prosto treba da izbacite pre nego što počnete da gazite napred. Nemojte očekivati da ćete se promeniti lako, ali će se trud isplatiti kada počnete da primećujete razliku i poboljšanje kvaliteta života.

  Prestanite da brinete o tuđem mišljenjuruke-pix

  Da li tuđem mišljenju pridajete veći značaj nego što bi trebalo? Prestanite! Kada prvenstvo date tuđem mišljenju, umesto sopstvenoj proceni postajete nesrećni. Imajte dovoljno samopouzdanja da procenite šta je važno za vas i šta će vas usrećit. Niko neće živeti vaš život i zašto bi onda vaše odluke bile zasnovane na tuđem mišljenju?

  Prestanite da poredite sebe sa drugimaogledalo-pixabay

  Sa pojavom društvenih mreža postali smo prisiljeni da još u većoj meri i sve češće poredimo svoj život sa drugima. Ovo je, složićete se, traćenje vremena! Svi smo mi razlčti i jedinstveni, i svako od nas mora pratiti sopstveni put. Poređenje sebe sa drugima često dovode samo do zavisti. Ono što bi trebalo da radite je da čestitate drugima na uspehu i da se usmerite na ostvarenje ličnih cljeva.

  Prestanite da žrtvujete sopstvenu sreću zarad nekog drugogsreca_pixabay

  Da li ste nekad stavili svoje snove i maštanja „na čekanje“ zarad tuđih želja? Na primer, možda ste se preselili kako biste podržali partnera u napredovanju na poslu? Žrtvovanje sopstvene sreće možda izgleda plemenito ali na duge staze retko daje dobre rezultate. Žrtvovanje neretko vod do ogorčenosti, dok samoispunjenje i ispunjavanje sopstvenih snova vodi do zadovoljstva i osećanja ispunjenosti. Probajte da postignete kompromis između pružanja podrške drugima i življenja života kakvog želite.

  Prestanite da čekate da dobijete ono što želitepoklon-pixabay.jpg

  Svi smo mi ograničeni vremenom na ovoj planeti i niko ne zna kada će mu „kucnuti čas“. Sa ovim na umu, zapitajte se šta ste uradili u poslednje vreme a da je vodilo do napretka u ostvarivanju vaših ciljeva. Drugi vam mogu pomoći, ali glavni pokretač morate biti vi. Učinite 2017. godinu onom u kojoj ćete preduzeti kontrolu.

  Ne traćite vreme na glupostisatovi-pixabay

  Vreme je nešto najskuplje što posedujemo. Uvek možete steći više prjatelja, zaraditi više para, ali potrošeno vreme nikada nećete moći da vratite. Prekinite da trošite vreme na uzaludne i nebitne stvari i naučite da usmerite energiju na ono što je zaista bitno.

  Ne budite negativniplakanje_youtubeprintscreen

  Život je mešavina dobrog, lošeg, neutralnog i ružnog. Vaše životno iskustvo će umnogome zavisiti od perspektive koju ste uzeli. Ako se usmeravate na negativne stvari u svakoj situaciji, trenirate sebe da gledate svet kroz negativnu prizmu. To znači da ćete propustiti dobre prilike i da ćete izgubiti veru da će se nešto dobro zaista desiti. Pokušajte da nađete dobro u svakoj situaciji.

  Izvor: BIZLife, Lifehacker.com

  Foto: Pixabay, youtubeprintscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE