Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučića će uskoro voleti više nego Tita

  Kada se građanima Srbije ponude imena šest političkih lidera 32 odsto smatra da je najbolji među njima bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito, pokazuje istraživanje Istraživačko-izdavačkog centra Demostat u koje je list Danas imao uvid.

  Zanimljivo je da nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, čovek kome se klicalo krajem 80-tih i početkom 90-tih godina i koje je na predsedničkim izborima 1990. godine ostvario najubedljiviju pobedu u istoriji predsedničkih izbora u Srbiji, više nije toliko omiljen u narodu i za njega se opredeljuje tek 3 odsto ispitanika. Ali je zato čovek čija je stranka ove godine odnela ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, premijer Aleksandar Vučić, najbolji srpski politički lider za 31 odsto ispitanika.

  Obzirom da je Vučić nedavno izjavio da je Vlada u protekle dve do tri godine uradila onoliko koliko svojevremeno i Josip Broz Tito u bivšoj Jugoslaviji, može se očekivati da po popularnosti uskoro i pretekne „najvećeg sina naših naroda i narodnosti“.

  Po rezultatima istraživanja, bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ima 11 odsto glasova, dok su dva lidera iz prve decnije 21. veka, bivši predsednici Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica dobili po dva odsto glasova.

  Istraživanje, koje je urađeno u oktobru 2016. na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika putem neposrednog ličnog intervjua „licem u lice“, osmislio je, realizovao i interpretirao istraživacki tim Istraživačko-izdavačkog centra Demostat, kojim je rukovodio sociolog Srećko Mihailović.

  Izvor: BIZLife, Danas

  Foto: Screenshot, Wikipedia

  Piše: M.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Poludeli poltroni "licem u lice" pokazali "petlju" i bili iskreni. Ovo se više ne može podneti, Srbija sada već ubrzano postaje ludnica. Živi se očajno i krajnje siromašno, a narod u beznadju laže i smog sebe. Molim vas, nemojte više ni ime da mu spominjete, da bar dacu spasemo, ako smo mi stariji izgubljeni.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE