Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijanske kuhinje iz Jagodine

    U Jagodini je otvorena italijanska fabrika za proizvodnju kuhinja MobilTuri, vredna tri milion evra, u kojoj će 80 radnika proizvoditi 60 kuhinja dnevno.

    Fabriku je svečano proglasio otvorenom premijer Ivica Dačić, a vrpcu su presekli i jedan od vlasnika fabrike Vito Turi i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

    Fabrika vrednosti tri miliona evra je u hali od 2.000 kvadratnih metara nekadašnje Barutane koju je grad kupio pre nekoliko godina od Vojske Srbije u cilju da tu bude industrijska zona.

    Vito Turi je najavio da će narednih meseci povećati broj zaposlenih na oko 120, da bi se dnevno proizvodilo 130 kuhinja. MobilTuri planira i izgradnju nove fabrike u Jagodini od 40.000 kvadratnih metara, sa 250 radnika.

    Naš vitalan interes je da Srbija ima što više zaposlenih, da raste bruto drustveni proizvod. Za 14 godina posle 2000. godine industrijska proizvodnja je porasla u Srbiji tek za nekoliko procenata, rekao je Dačić.

    Nije nam dovoljan jedan korak napred, već više velikih koraka – od sedam hiljada milja, da bismo sustigli one države koje su bile daleko iza nas, a sada su u Evropskoj uniji, rekao je Dačić.

    On je ocenio i da Srbija ima dovoljni kapaciteta, znanja i snage, a sada i političke saglasnosti oko toga koje korake treba preduzimati, kako bi novih fabrika bilo više.

    Dragan Marković Palma je izjavio da je ovo treća italijanska fabrika u Jagodini i da on nije čekao da investitori sami dođu, već su delegacije obilazile evropske gradove i pričali o tome šta Vlada Srbije i Jagodina nude investitorima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE