Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika posećenost Prvog sajma pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

  Proteklog vikenda u Novom Sadu završen je Prvi sajam mlinarstva i pekarstva kod nas – 21. Mlinarsko pekarski dani koji su organizovali Mlinpek zavod Novi Sad, uz podršku Novosadskog sajma. Sajam je okupio oko hiljadu pekarskih i mlinarskih stručnjaka iz Srbije, kao i iz Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije, a tokom tri dana trajanja Sajma svoje izložbene štandove imale su firme iz Srbije, Švajcarske, Turske, Italije, Češke, Slovenije i Austrije. Svi posetioci imali su priliku da se upoznaju sa pekarskom i mlinarskom strukom i opremom koja se koristi u ovoj oblasti, a po prvi put su na licu mesta mogli da prisustvuju demonstraciji pripreme i pečenja pekarskih proizvoda u mini pekarama na nekoliko štandova kao i da degustiraju sveže pekarske proizvode.

  Sajam je otvorio Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u prisustvu Milorada Radojevića, člana Gradskog veća Novog Sada zaduženog za privredu i direktora Mlinpek zavoda i Novosadskog sajma. Tom prilikom direktor Mlinpek zavoda, Milan Skendžić istakao je da se 21. put održavaju Mlinarsko-pekarski dani, ali da je prvi put da se ta manifestacija održava kao sajamska priredba, odnosno da se radi o prvom Sajmu mlinarstva i pekarstva na Balkanu.

  Glavna tema Sajma bila je energetska efikasnost u preradi žita i brašna, a tokom manifestacije bilo je reči i o novom Pravilniku o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina, tržištu pšenice, ekonomskim aspektima i mogućim pravcima razvoja pekarstva i mlinarstva,  kao i konkurentnosti pekarske i mlinarske branše. Poslednjeg dana Sajma govorilo se kvalitetu hleba koji svakodnevno konzumiramo, a predstavili su se i najbolji pekari Srbije u okviru ovogodišnjeg takmičenja za najboljeg pekara i mladog pekara Srbije „Pekarijada“. Tokom predstavljanja, najbolji pekari pripremali su proizvode pred publikom, a degustirali su se i najbolji srpski burek i buhtla.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE